top of page

Surviving Home-Schooling Through the Corona Crisis

(Engels) Hardcover – 15 mei 2020

Wendy Hamilton

In 1995 wilde Wendy Hamilton haar kinderen niet thuis lesgeven. Maar bezorgdheid om haar kind deed haar toch besluiten aan thuisonderwijs beginnen. De volgende twintig jaar heeft Wendy haar vier kinderen van de kleuterschool tot aan de universiteit huisonderwijs gegeven. Gedurende die tijd ontdekte Wendy dat homeschooling anders moeten functioneren dan institutionele scholen om te voorkomen dat de moeders opbranden. Hoewel Wendy geen supervrouw is en vaak worstelde met energietekorten, stelde deze low-stress methode van thuisonderwijs haar in staat om haar interesses te volgen terwijl ze haar kinderen trainde. Vergeet vijf uur schoolwerk per dag, twintig minuten (of minder) instructie in combinatie met goed moederschap is voldoende. In dit gemakkelijk te lezen boek beschrijft Wendy een eenvoudige maar zeer effectieve lesmethode en beantwoordt ze veelgestelde vragen als: Hoe ga je om met de achtbaan van emoties die thuisonderwijs met zich meebrengt? Wat werkt en werkt niet? Hoe jongleer je met huishoudelijk werk, schoolwerk, kleuters en je eigen behoeften zonder gek te worden? En omdat een thuisschool geen school in een huis is, schetst Wendy een beeld van een typische thuisschooldag, zodat we het verschil kunnen zien. Een must-read voor vrouwen die worstelen met thuisonderwijs via het coronavirus.

Surviving Home-Schooling Through the Corona Crisis

In 1995 wilde Wendy Hamilton haar kinderen niet thuis lesgeven. Maar bezorgdheid om haar kind deed haar op het minder bereisde pad van thuisonderwijs beginnen. De volgende twintig jaar heeft Wendy haar vier kinderen van de kleuterschool tot aan de universiteit huisonderwijs gegeven. Gedurende die tijd ontdekte Wendy dat thuisscholen anders moeten functioneren dan institutionele scholen om te voorkomen dat de moeders uitbranden. Hoewel Wendy geen supervrouw is en vaak worstelde met energieafvoer, stelde deze low-stress methode van thuisonderwijs haar in staat om haar interesses te volgen terwijl ze haar kinderen trainde. Vergeet vijf uur schoolwerk per dag, twintig minuten (of minder) instructie in combinatie met goed moederschap is voldoende. In dit gemakkelijk te lezen boek beschrijft Wendy een eenvoudige maar zeer effectieve lesmethode en beantwoordt ze veelgestelde vragen als: Hoe ga je om met de achtbaan van emoties die thuisonderwijs met zich meebrengt? Wat werkt en werkt niet? Hoe jongleer je met huishoudelijk werk, schoolwerk, kleuters en je eigen behoeften zonder gek te worden? En omdat een thuisschool geen school in een huis is, schetst Wendy een beeld van een typische thuisschooldag, zodat we het verschil kunnen zien. Een must-read voor vrouwen die worstelen met thuisonderwijs via het coronavirus.

Bestel dit boek via deze link op Amazon.com

Als je via onderstaande link je boek bestelt, ontvangen we een kleine vergoeding van Amazon.

We gebruiken dat weer voor ons eigen homeschooling-traject. De tarieven zijn gelijk aan wat je normaal zou betalen bij Amazon, dus we hopen dat je ervoor kiest om hier te klikken! Dank je wel alvast.

bottom of page